Bo på Sundvolden - besøk Kistefos/The Twist

Velkommen til Kistefos, en unik kulturdestinasjon i vakre omgivelser

Kistefos - The Twist

Bo på Sundvolden og opplev Kistefos og The Twist. 

Kun 23 km og en liten kjøretur fra Sundvolden ligger Kistefos Museeum. Omtalt både nasjonalt og internasjonalt har dette blitt en av Norges store opplevelser. Bygget The Twist har høstet internasjonal anerkjennelse og vi lover at hele området er verdt et besøk - rett og slett spektakulært. 

Bestill overnatting på Sundvolden ved å klikke her!

 

Skulpturparken

Hvert år utvides skulpturparken med én eller flere skulpturer og inneholder i dag 46 skulpturer av markante samtidskunstnere som blant annet Yayoi Kusma, Fernando Botero, Claes Olenburg, Tony Cragg, Olafur Eliasson og Anish Kapoor. Mange av skulpturene er laget spesielt for Kistefos og er direkte inspirert av området, naturen og historien på Kistefos. Verkene spenner seg fra det monumentale til det unnselige, det dypsindige til det lekne. Skulpturene endrer seg i takt med været og sesongen og gjør at et besøk til skulpturparken er en opplevelse året rundt.

Kunst

Kistefos har to utstillingslokaler hvor vi viser kunst av internasjonalt kaliber i sesongen.Signaturbygget The Twist er et galleri, en bro og en skulptur i seg selv. The Twist er tegnet av de danske arkitektene i BIG - Bjarke Ingels Group og er et helt unikt utstillingslokale med varierte lyskilder og utsikt over Randselva. Galleriet vrir deg på midten i en skulpturell form og formelig svever i et 60 meter langt spenn. The Twist har vakt stor internasjonal oppmerksomhet og har blant annet blitt kåret til årets museum internasjonalt 2019 av Designboom. Nybruket Galleri ligger i en av de gamle fabrikkbygningene til Kistefos Træsliperi AS. Den industrielle arven er bevart og skaper en flott ramme for kunsten.

Industri

Kistefos slik vi kjenner det i dag ble etablert i 1996 av den norske forretningsmannen og kunstsamleren Christen Sveaas. Christen er barnebarn av Anders Sveaas som i sin tid grunnla Kistefos Træsliberi AS, et selskap som produserte tremasse på Kistefos fra 1889 til midten av 1950-tallet. Maskinene og bygningene er bevart og skaper i dag en "levende fabrikk" for de besøkende på Kistefos. Industrihistorien går igjen som en rød tråd gjennom hele parken, og er uløselig knyttet til Kistefos’ historie. Randselva bukter seg gjennom hele området og var i sin tid selve grunnlaget for industridriften. I dag fremstår elva som en vakker og beroligende signatur, og flere av skulpturene i parken har hentet inspirasjon fra nettopp vannet og industrihistorien.

 

Sesong 2020

24 mai - 11 okt 2020:  kl. 11 - 17.

Åpent alle helger ( lø + søn) fra 11 oktober og frem til 13 desember 2020 kl. 11 - 16.

 

Åpningstider

The Twist, kunstutstillingene, industrimuseet, kaféen og butikken er åpent i sesong.

Skulpturparken er tilgjengelig hele året.

 

Billetter

Voksen 150,-

Barn t.o.m. 16 år Gratis

Honnør/Student 120,-

Grupper 120,-

Områdebillett utenfor åpningstid/sesong 90,-

 

Hvordan finner du oss

Kistefos
Samsmoveien 41
Jevnaker, Norway

Slik finner du oss

Åpningstider og priser