Galleri Sundvolden

Midt i hotellets hjerte finner du vårt eget Galleri

Galleri Sundvolden

Salgsutstillingen «Livet illustrert» av Lisa Aisato medio november 2019 til medio mai 2020. 

Lisa Aisato er en illustratør, forfatter og billedkunstner, født i 1981. Har gitt ut flere bøker og illustrerer ukentlig for Dagbladet Magasinet. Lisa Aisato er kanskje mest kjent for illustrasjoner i bøker som “Snøsøsteren” og “Til ungdommen”. Hun er nå aktuell med den kritikerroste boka "Livet – illustrert", der hun har samlet illustrasjoner fra de siste 12 årene og satt dem sammen til et livsløp. 

Salgsutstillingen inneholder mange av Lisas flotteste bilder - disse kan du kjøpe med deg hjem. Bildene er signerte nummererte utgaver og kommer ferdig innrammet. Gicléetrykk er trykket på 190 grams Hahnemühle William Turner syrefritt akvarellpapir. Dette kvalitetspapiret har en fin struktur som passer Lisas motiver godt. Produsenten av trykkene garanterer minimum 100 års arkivbestandighet ved innendørs lagring under normale forhold. Alle gicléetrykk kommer i begrensede opplag og er nummerert og signert.

 

Les mer om Lisa Aisato og se bildene her: http://www.aisato.no/ 

s

Galleriet

Sundvolden Hotel har fra midten av 1960-tallet satset på kunstneriske innslag av skulpturer og malerier av kjente norske kunstnere. Nå videreføres tradisjonene med å arrangere jevnlige kunstutstillinger i hotellet.


Den 20.august 2010 åpnet det nye galleriet ved Sundvolden Hotel, "Galleri Sundvolden". Den første utstillingen bestod av fotografier av Asle Svarverud tatt her på Ringerike gjennom de to siste årene, og illustrerer de fire årstidene. Motivene veksler mellom utsnitt av natur- og kulturlandskap. Utstillingen er resultatene av utsmykkingsprosjektet for hotellets nybygg som består av mange av de samme, eller lignende fotografier. 

Utsmykking av hotellets nybygg ble til gjennom et samarbeide med Asle Svarverud.Sammen med ledelsen av hotellet utviklet en utsmykningsplan for den nye delen av hotellet som bidrar til å gi et særpreg og en identitet til denne delen av hotellet. Prosjektet fremhever forankringen av hotellet i lokal historie og kultur, samtidig som det kunstneriske fotografiet for første gang får en viktig rolle i utsmykkingen av hotellet. Svarverud har konsentrert seg om noen få motivgrupper som han gir sin personlige stemme til og som skaper en helhetlig opplevelse når man beveger seg omkring i den nye fløyen. Samlet forteller bildene om vekslingene i årstider innenfor et avgrenset geografisk område: det landskapet man kan gjøre seg kjent med gjennom en fotvandring i hotellets nærmeste omkrets.